Metges i infermers denuncien el govern espanyol per les mascaretes

Acusen Illa de posar en risc la salut dels sanitaris i els infermers també demanen responsabilitats a Sánchez
Infermeres aplaudint durant la crisi del coronavirus

El Consell General d'Infermeria (CGE) ha presentat una querella davant del Tribunal Suprem contra el president de Govern, Pedro Sánchez, i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, per un delicte contra la seguretat dels treballadors. Així mateix, la Confederació Estatal de Sindicats Mèdics (CESM) ha decidit querellar-se contra Illa i la resta de responsables del seu gabinet per un presumpte delicte contra els drets dels treballadors.

Per part dels infermers, la querella va dirigida per la falta de material de seguretat per a protegir-se en l'assistència dels pacients amb coronavirus i l'onada de contagis entre professionals sanitaris i el posterior mort de diversos d'ells.

En el cas dels metges, la raó ha estat el repartiment de màscares defectuoses als sanitaris. Segons explica el sindicat, el repartiment d'aquest material suposa una "presumpta actuació negligent" per part del ministeri, "posant en greu risc la salut i integritat del personal sanitari, i especialment dels metges, que han utilitzat aquest producte amb el convenciment de la seva idoneïtat i en la bona fe que s'ha de presumir de qui té tan altes responsabilitats".

A dia d'avui hi ha comptabilitzats més de 32.000 sanitaris que estan afectats de Covid-19.

(Visited 122 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari