Milers de persones protesten contra la violència masclista a Barcelona

Reclamen mesures més efectives per acabar d'una vegada per totes amb les agressions contra les dones
Manifestació contra la violència masclista a Barcelona

Convocades per col·lectius feministes, milers de persones es manifesten avui en la marxa del Dia Internacional contra les Violències Masclistes, que ha sortit des dels Jardinets de Gràcia de Barcelona.

Reclamen mesures més efectives per acabar amb les agressions contra les dones, una xacra sense resoldre com demostren les prop de 12.000 denúncies presentades en el que va d'any a Catalunya.

Els milers de persones concentrades pels carrers de la capital catalana han entonat diversos càntics feministes com "ni víctimes ni passives, dones combatives", "amb roba i sense roba, el meu cos no es toca" i "prou agressions a les dones", entre molts d'altres.

En un any en què han estat assassinades 8 dones a Catalunya i 23 més han patit una temptativa d'homicidi, la resposta a la convocatòria ha estat nombrosa. Una de les reivindicacions dels convocants és que la llei estatal contra la violència de gènere reconegui totes les víctimes de la violència masclista i no només les agressions de la parella o l'exparella.

D'altres poblacions catalanes han mostrat també el seu rebuig a la violència masclista. Entre altres, la plaça Major de Tàrrega s'ha omplert de cadires buides, 1.062, una cadira per cadascuna de les víctimes de violència masclista a l'estat espanyol des de l'any 2003, que van començar a comptabilitzar.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari