JxCat posa unes condicions impossibles per investir Sánchez

Demanen que es reconegui a Torra, Puigdemont i els presos com a interlocutors
Laura Borràs
Laura Borràs

JxCat ha explicitat les seves condicions per a donar el suport dels seus diputats al Congrés a la investidura del socialista Pedro Sánchez a la presidència del govern d'Espanya, unes condicions que els mateixos exconvergents saben que no són assumibles per part del PSOE.

La cap de llista de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha enumerat aquestes condicions que passen per a reconèixer com a interlocutors a Quim Torra, Carles Puigdemont i els independentistes presos per la sentència contra el procés independentista, dictada pel Tribunal Suprem.

També demanen des de les files de JxCat, per donar suport a la investidura de Sánchez, que qualsevol solució al conflicte entre l'administració catalana i la de l'Estat acabi amb una votació. Exigeixen també que s'acabi "la repressió" que a parer seu exerceix l'Estat contra Catalunya, i que es retirin els recursos perquè es puguin fer sense problemes els debats al Parlament sobre l'autodeterminació de Catalunya.

Els hereus de CDC també condicionen els seus vots a la investidura del candidat del PSOE al fet que es recuperi la figura del mediador internacional en el diàleg que reclamen ha de tenir el govern de la Generalitat amb el govern de l'Estat d'igual a igual.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari