L’exgerent de TV3 Oriol Carbó es nega a declarar en el cas del 3%

Al·lega falta de temps per preparar la defensa, malgrat que fa temps un empresari el va assenyalar

L'exgerent de TV3 Oriol Carbó s'ha negat declarar davant el jutge de l'Audiència Nacional José de La Mata, que aquest mes d'agost el va imputar per la seva suposada participació en el finançament irregular de l'antiga Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) en l'anomenat 'cas 3%'. Al·lega que no ha tingut temps suficient per preparar-se la compareixença.

El jutge considera que hi ha "indicis" que l'exgerent de CDC Germà Gordó va donar instruccions "expresses i directes" perquè Carbó, que també era un alt executiu de la productora Triacom Audiovisual, pagués un deute de 750.000 euros que el partit tenia amb l'empresari Joan Manuel Parra des de la campanya electoral del 2010.

Carbó ha acudit a l'Audiència Nacional aquest dimarts d'acord a la citació però no ha respost les preguntes del jutge ni de la fiscalia, que al mes de juliol va obrir una línia d'investigació després de la confessió de l'empresari Juan Manuel Parra.

Aquest va declarar que el 2010 empreses que administrava (Hispart, Audiovisual Exit i Estereoren) havien cobrat a través productores relacionades amb TV3 tasques que en realitat havia fet per la campanya de CDC a la presidència de la Generalitat.

Parra, que ja havia confessat el mateix anteriorment als jutjats de Barcelona, també va implicar l'exconseller de Justícia de la Generalitat Germà Gordó, ja investigat pel cas 3%. Segons l'empresari, Gordó va ser la persona que li va facilitar el cobrament d'aquestes feines per al partit a través de les dues productores.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari