CCOO denuncia que en sis anys s’han deixat d’invertir 3.700 ME en ensenyament

El sindicat alerta del tancament a aules de P3 i massificació a aules d'ESO
Escola pública

El sindicat CCOO denuncia que en els darrers sis anys hi ha hagut "una brutal reducció" dels pressupostos destinats a l'ensenyament a Catalunya que ha comportat deixar d'invertir prop de 3.700 milions d'euros. En aquest context, el sindicat recorda que des del novembre del 2015 ha estat alertant del tancament d'aules de P3 i de la massificació d'algunes línies de l'ESO.

Per a CCOO la manca de planificació del departament d'Ensenyament en l'oferta escolar de Catalunya genera greuges que afecten la qualitat de l'educació i la igualtat d'oportunitats del nostre alumnat. El sindicat afirma que ha constatat la manca de planificació escolar per entomar la reducció demogràfica als primers anys d'escolarització i el gran increment a l'educació secundària, tant obligatòria com postobligatòria.

Amb aquest panorama CCOO exigeix al departament d'Educació un mapa escolar com a instrument de planificació, amb la participació efectiva dels poders públics locals i de la comunitat educativa. També una reducció de ràtios d'alumnes ha de servir per millorar la qualitat educativa que es presta als nostres centres i per ajudar a implementar una veritable escola inclusiva; una reducció de ràtios que també s'haurà de veure reflectida als menjadors escolars, que ara mateix no està recollida a cap normativa general.

La formació sindical també exigeix la participació de la comunitat educativa en la presa de decisions i en el seguiment de les actuacions dels Serveis Territorials i del departament d'Educació, així com l'increment pressupostari suficient per a solucionar les necessitats reals d'educació a Catalunya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides