L’epidèmia de grip satura les urgències sanitàries un cop més

Diversos centres hospitalaris de Barcelona estan col·lapsats segons denuncien els treballadors
Urgències de la Vall d'Hebron
Urgències de la Vall d'Hebron

En una nota feta pública aquest dijous pel departament de Salut s'informa que "el continu ascens que la grip venia experimentant en les darreres setmanes a Catalunya ha fet superar ja per primera vegada el nivell d'epidèmia. Així, durant la setmana passada, ha augmentat la taxa d'incidència de síndromes gripals registrada per la xarxa sentinella: se situa ja als 119,59 casos per 100.000 habitants, per sobre del llindar epidèmic d'aquesta temporada, establert en 110,7 casos".

La situació actual anirà a pitjor, perquè en el mateix comunicat de Salut s'informa que "segons el model predictiu elaborat amb dades corresponents a la segona setmana d'aquest any, l'activitat gripal durant les setmanes 3 i 4 presentarà un nivell epidèmic baix-moderat, però creixerà cap a un nivell moderat amb pics de nivell elevat en algunes regions de la demarcació de Lleida i Tarragona".

Amb aquest panorama els professionals de la sanitat catalana denuncien que els serveis d'urgències de diferents hospitals de Barcelona es troben col·lapsats i sense poder atendre adequadament els pacients que hi arriben, havent-los d'ubicar en els passadissos i generant-se cues a les portes d'accés.

Aquesta és la situació a centres com el de l'Hospital de la Vall d'Hebron i de l'Hospital Clínic de la capital catalana, i s'espera que aquest col·lapse empitjori en les pròximes setmanes quan des del mateix departament de Salut es calcula que s'incrementarà de manera significativa els casos de grip.

(Visited 69 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari