El Suprem demana el trasllat dels presos a Madrid a finals de mes

La Generalitat ofereix al Govern que siguin els Mossos qui efectuïn el trasllat
Manuel Marchena
Manuel Marchena

El president de la sala segona del Tribunal Suprem, Manuel Marchena, ha demanat per carta al Ministeri de l'Interior poder tenir els presos polítics a disposició de la sala l'última setmana de gener.

Aquest trasllat s'ha de fer, diu Marchena, garantint "la dignitat i el dret de tot acusat a un procés sense dilacions indegudes"

En la carta, el magistrat recorda que la llei d'Enjudiciament Criminal estableix que, un cop assenyalat el dia de l'inici del judici oral, els presos siguin "immediatament conduïts a la presó de la població on s'hagi de celebrar el judici", és a dir, a Madrid.

D'altra banda, apunta Marchena, el reglament penitenciari apunta que els acusats han de ser traslladats amb una antelació de 30 dies.

Després de conèixer-se la petició del Suprem al ministre, el titular d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha informat que la Generalitat ha ofert al Govern que siguin els Mossos d'Esquadra qui efectuïn el trasllat fins a Madrid.

"Hem ofert que facin el trasllat els Mossos. El que passa és que aquí qui decideix és el Ministeri d'Interior i no nosaltres, però l'oferiment està fet", ha apuntat durant la roda de premsa en què s'ha fet balanç de la sinistralitat a les carreteres catalanes durant 2018.

(Visited 69 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari