ERC s’apunta a la moció contra Rajoy

El PDeCat estudia fer el mateix i el PNB podria lligar el sentit del seu vot al dels catalans
Título de la imagen
Título de la imagen

El diputat republicà Gabriel Rufián ha aprofitat la sessió de control del Congrés per confirmar el suport d’ERC a la moció de censura que el líder socialista Pedro Sánchez presenta contra el president Mariano Rajoy.

Ho ha fet a més amb un encàrrec per al PSOE: “Guardin-se dels barons, d’aquells que diuen ‘millor amb lladres que amb republicans’. A nosaltres ens fa la mateixa poca gràcia votar amb vostès que segurament vostès votar amb nosaltres, però fer fora lladres i carcellers de Moncloa no és una opció, és una obligació“.

El portaveu del PDeCAT al Congrés, Carles Campuzano, ha assegurat avui que la direcció del seu partit decidirà aquest dimecres quin serà el sentit del seu vot de cara a la moció de censura presentada pel PSOE contra l’Executiu de Rajoy.

Tot i que encara no han pres la decisió, Campuzano ha avançat que “no hi ha cap mena de dubte” que el seu vot coincidirà amb el d’ERC, que ja ha anunciat el vot afirmatiu, i ha remarcat que a l’hora de decidir no pesarà el suport dels socialistes a l’aplicació del 155 a Catalunya perquè la prioritat és “fer fora” a Rajoy.

En la vigília de la moció de censura, les possibilitats que aquesta prosperi, fins ara escasses, comencen a remuntar. La clau la torna a tenir el PNB. El Partit Nacionalista Basc està disposat a tombar Rajoy si ERC i PDeCAT anuncien prèviament la seva decisió de canviar el Govern.

La possibilitat que Rajoy dimiteixi s’ha convertit en la qüestió del dia al Congrés. El president del Govern s’ha enfrontat a sessió de control amb aquesta possibilitat sobrevolant l’hemicicle. Les dues preguntes que ha hagut de contestar abordaven el mateix assumpte: la situació creada després de la sentència de Gürtel i la possibilitat que el president assumeixi algun tipus de responsabilitat. El diputat d’ERC, Gabriel Rufián ha estat directe en els seus plantejaments i li ha preguntat a Rajoy si pensa dimitir. El líder del PP ha evadit una resposta directa i ha contestat el següent: “La meva intenció és complir el mandat dels espanyols”.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari