Quins ciutadans honorables ‘reneguen’ de la República Catalana?

quim torra roger torrent
quim torra roger torrent

Dos independentistes que pels seus respectius càrrecs reben el tractament protocol·lari de Molt Honorable: ho va fer Roger Torrent (ERC) quan va esdevenir president del Parlament i ho ha fet Quim Torra (JxCat), el nou president de la Generalitat.

Quan encara treu fum l’encesa polèmica pels missatges que va publicar anys enrere en un compte de Twitter anterior (@quimtorra), Torra ha denunciat un intent de hacking del compte que ha estat usant els darrers anys (@QuimTorraiPla) i ha alertat que “poden haver-se filtrat comentaris que jo no he realitzat”.

Però, a més, el nou president, que pren possessió aquest dijous, ha modificat un detall en el sentit que ha indicat l’exdiputat Alfons López Tena, actiu antiprocessista a les xarxes: “Algú li hauria de dir a Quim Torra que posar al seu perfil de Twitter com a «131è president electe de la Generalitat de Catalunya», que ell viu a la «República de Catalu», és un nyap”.

Torra, com destacava López Tena, feia constar al seu perfil com a localització “Barcelona, República de Catalu”, sense més. Després, ha deixat córrer la referència republicana: “Barcelona, Catalunya”. En un altre, @joaquim_torra, que presenta com el seu compte personal, la localització és “Catalunya”.

Un cas semblant va ser el de Roger Torrent, el qual no només no es va referir ni a la independència ni a la República en el seu primer discurs com a segona autoritat catalana, el passat mes de gener, sinó que va deixar de presentar-se com a “Diputat del Parlament de la República catalana” a Twitter. Des d’aleshores, hi diu “15è president del #Parlament de Catalunya”.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari