Rajoy rumia una versió dura i llarga del 155

La Moncloa dóna per fet que Torra cometrà il·legalitats i té TV3 en el punt de mira
rajoy consell ministres 2018
rajoy consell ministres 2018

El govern espanyol es prepara per a l’escenari més advers als seus interessos a Catalunya, a partir de la investidura de Quim Torra com a president de la Generalitat. Segons publica Vozpópuli, l’executiu de Mariano Rajoy té coll avall que Torra cometrà il·legalitats. En particular, que mirarà de nomenar consellers alguns dels exconsellers processats i empresonats preventivament.

A partir d’aquest fet, afegeix la mateixa informació, es podria activar la versió més dura de la intervenció del govern espanyol a les institucions catalanes, que la priorització de la unitat amb el PSOE va impedir l’any passat. Algunes fonts de Vozpópuli, en canvi, indiquen que l’actual aplicació de l’article 155 de la Constitució no conclou a tots els efectes fins que el nou govern català hagi pres possessió.

Altres sostenen que la intervenció via 155 finalitza quan el nomenament de Torra aparegui al BOE aquest dimarts. En aquest marc, Rajoy hauria de decidir si un eventual nou 155 s’aplica immediatament o si espera unes setmanes a aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat, de la mà amb el PNB, un escenari que comporta donar setmanes de marge a Torra que preocupa a Rajoy, apunta la mateixa informació.

En cas d’un nou 155, això sí, TV3 seria intervinguda i el seu director, Vicent Sanchis, seria destituït. També s’apunta a una intervenció del Parlament de Catalunya per vetar propostes considerades il·legals pel govern espanyol. Així mateix, Vozpópuli assenyala que la principal novetat d’un altre 155 seria la manca de predisposició dels seus promotors a la brevetat. Una font governamental citada per Vozpópuli troba van pecar d’excés de “bona voluntat”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides