Puigdemont denuncia “la ‘kale borroka’ de Cs”

Una excandidata del partit taronja al Senat va danyar els "tòtems de la dignitat"
totems dignitat girona
totems dignitat girona

Cinc persones han estat identificades per la Policia Municipal de Girona com a autors de la destrossa d’uns tòtems dedicats a dirigents independentistes ubicats a tocar de la seu de la Generalitat a la capital de l’Onyar. Entre aquestes hi ha Esmeralda Úbeda, que va ser candidata de Ciutadans al Senat l’any 2008 i és professora del Departament de Física de la Universitat de Girona.

Les lones dedicades als independentistes que han estat empresonats o han marxat a l’estranger per evitar comparèixer davant la justícia espanyola van ser tallades per unes vuit persones encaputxades durant la nit de dimarts a dimecres d’aquesta setmana. La policia local atribueix a Úbeda i les altres quatre persones identificades un delicte de danys i xifra els desperfectes ocasionats als anomenats “tòtems de la dignitat” en 500 euros. Els fets van ser denunciats per l’ANC.

L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha acusat Ciutadans de practicar la kale borroka, terme amb què s’etiqueten els aldarulls als carrers del país basc associats amb l’esquerra abertzale i ETA, i que Cs, el PSOE i el PP empren darrerament amb relació a l’acció dels CDR. Així mateix, el candidat de Junts per Catalunya ha associat el partit que lidera Albert Rivera amb el feixisme.

La violència feixista, ni a casa ni enlloc. Vestits com terroristes, armats amb eines tallants, fent actes contra la llibertat d’expressió… és la kale borroka de Cs. Urgeixen explicacions”, ha escrit Puigdemont a Twitter.

Ciutadans s’ha desvinculat dels actes que s’atribueixen a la seva ex-candidata i afegeix que Úbeda no té cap responsabilitat en el partit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides