Com s’ha passat de frenada Beatriz Talegón?

beatriz talegon
beatriz talegon

La periodista i tertuliana Beatriz Talegón ha publicat a Diario 16, on exerceix de cap d’opinió, una informació segons la qual “dos agents de la Guàrdia Civil” han intentat entrar a la residència que l’expresident Carles Puigdemont té llogada a la localitat belga de Waterloo.

La realitat és que dues persones, almenys una de les quals vestida més o menys com un agent de la Benemèrita (tricorni inclòs), han protagonitzat aquest dimarts el citat incident, que ja va ser anunciat, per cert, pel compte de Twitter @Bcnisnotcat_, que es considera “oficial de la Plataforma per Tabàrnia“.

“Atenció a això, perquè és greu”, comentava Talegón en el tuit amb què difonia la notícia. El seu text, segons ella mateixa admet, es feia ressò d’una notícia d’El Món que, en canvi, no deia que fossin agents de la Guàrdia Civil, sinó que informava que “s’havien identificat com guàrdies civils”, i que policies belgues els van obligar a treure’s l’uniforme i a marxar dels voltants de la mansió on s’allotja Puigdemont (qui, per cert, no hi era en aquell moment).

Quan li han demanat a Twitter una rectificació -tots els mitjans publiquen que eren persones disfressades i no agents-, Talegón ha respost: “Digui-m’ho vostè. Si no són agents, vostès han de denunciar-los per suplantació d’identitat. Perquè anaven vestits de guàrdies civils. I si no ho són, això és delicte. O hem de pensar que qui vagi així vestit està disfressat?”. I s’ha remès al text d’El Món.

Segons publica Vilaweb, un dels individus disfressats és un dirigent de l’extrema dreta del Bages que, de fet, ha pujat fotos seves a les xarxes socials vestit de manera similar a un guàrdia civil (sobretot pel color de la roba) i anunciant aquest dimarts: “D.U.E. buscant Puigdemont en Waterloo” (D.U.E. vol dir Asociación Democracia y Unidad Española).

Posteriorment, Talegón, una de les veus no catalanes més amigables amb el procés, encara ha tuitejat que “seguim sense saber si no són agents”. Però la informació que ha signat continua afirmant-ho en el titular. La Guàrdia Civil també li ha suggerit que rectifiqui.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides