La majoria penja d’un fil

Els independentistes necessiten que Comín o Serret renunciïn a l'acta de diputats al Parlament
Título de la imagen
Título de la imagen

Amb l’objectiu d’assegurar la majoria absoluta independentista al Parlament de Catalunya, Lluís Puig i Clara Ponsatí, diputats electes de Junts per Catalunya (JxCat) i fugits de la justícia al costat de Carles Puigdemont, han renunciat a la seva acta de diputats.

Puig i Ponsatí seran substituïts per Sawla El Garbhi, de la llista de JxCat de Barcelona, i Ferran Roquer, de la llista de JxCat de Girona.

El dubte està que faran els altres dos diputats d’ERC, Meritxell Serret i Antoni Comín, que es troben en la mateixa situació que Puig i Serret. Si aquests dos diputats republicans no renuncien a la seva acta i no es presenten a la sessió d’investidura d’aquest dimarts, amb els diputats de JxCat (34), ERC (32) i la CUP (4) no sumarien els 68 diputats que donen la majoria absoluta, ja que no està garantida la presència de Puigdemont.

Es dona la circumstància que els altres diputats electes que es troben a la presó i que no podran assistir presencialment a la sessió del Parlament, Oriol Junqueras (ERC) i Jordi Sánchez (JxCat) han delegat el seu vot, com ja van fer a la sessió constituent de la nova cambra.

En un principi, i en la mateixa piulada en la qual Lluís Puig va anunciar la seva renuncia, anunciava la de Ponsatí i la de Serret, però després ha demanat disculpes per la seva “incontinència verbo-tuitera” per haver nomenat Serret afirmant que “no tinc dret a parlar en nom d’altres grups parlamentaris”.

En qualsevol cas caldria la renúncia d’un altre dels dos diputats republicans que es troben amb Puigdemont a Brussel·les perquè les forces independentistes sumin els diputats necessaris per a tenir la majoria absoluta.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari