Castellà usa el nazisme per interpel·lar els federalistes

El democristià candidat d'ERC els diu que no siguin com jueus que votaven com volien els nazis
toni castella erc
toni castella erc

Antoni Castellà, dirigent de l’escissió independentista d’Unió, Demòcrates, i número 15 per Barcelona d’ERC aquest 21-D, ha mirat d’atraure el vot dels partidaris de l’anomenada tercera via, els federalistes, esgrimint el posicionament de determinats jueus amb el nazisme.

Concretament, a través d’un tuit, ha expressat: “Alguns jueus alemanys van votar tal com volien que ho fessin els líders nazis, amb l’esperança que aquest gest de suposada lleialtat els vinculés de nou al sistema. Va ser una esperança en va”.

Posteriorment, quan un altre usuari de Twitter li ha dit que no hauria de recórrer al nazisme, Castellà ha respost que s’havia fet ressò de “les recomanacions que ens fa en Timothy Snyder (membre del memorial de la shoah d’USA) en el seu llibre sobre la tirania, 20 lliçons que hem d’aprendre del segle XX i que demana que recordem i reflexionem abans d’unes eleccions”.

El seu llegat a Universitats
Els partidaris de la tercera via són, principalment, votants del PSC i dels comuns. Aquests darrers han retret a Castellà durant la campanya els efectes de la seva gestió com a responsable d’Universitats de la Generalitat. En particular, el cap de llista de Catalunya en Comú Podem, Xavier Domènech, ha recordat que ERC ha incorporat un home que es va entendre amb l’aleshores ministre d’Ensenyament espanyol, José Ignacio Wert, i va dificultar l’accés de joves de classe treballadora a la universitat mitjançant l’encariment de les taxes.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari