Puigdemont rectifica el seu euroescepticisme

L'expresident assegura ara que "el catalanisme és indubtablement europeista" i que ho seguirà sent
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

L’expresident Carles Puigdemont ha matisat aquest dilluns les seves crítiques a la Unió Europea, a la qual va qualificar en una entrevista de “club de països decadents i obsolescents”. En dos missatges a Twitter, l’exmandatari nacionalista ha afirmat que “el catalanisme és indubtablement europeista” i ha assegurat que sempre ho ha sigut i que ho seguirà sent en el futur.

L’expresident, que va plantejar també la possibilitat que els catalans es pronunciessin en referèndum sobre la seva pertinença o no a la UE, ha explicat que el que vol és una Europa “més integrada, més pròspera, més democràtica i més compromesa”, i ha demanat conjurar-se per mantenir vius aquests valors.

Les paraules de Puigdemont han estat comentades per multitud de dirigents del bloc independentista, tant del PDeCAT com d’ERC. Aquest dilluns, la primera a referir a l’assumpte ha estat la secretària general de l’ERC, Marta Rovira, que evitava considerar si al seu judici és pertinent o no convocar un referèndum a Catalunya sobre la permanència o no a la UE.

En aquest sentit, ha al·legat que el republicà és un partit ‘eurocrític’ i no euroescèptic, si bé ha assegurat que és una formació que no s’oposa “mai” a les urnes de manera que tampoc ho faria a un referèndum sobre la UE.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari