Mor el fiscal en cap Romero de Tejada

Va presentar la querella contra Mas, Ortega i Rigau pel 9N
romero tejada
romero tejada

José María Romero de Tejada, el fiscal superior de Catalunya des del 2013, ha mort la matinada d’aquest dilluns, deu dies després del traspàs del fiscal general de l’Estat José Manuel Maza. Tenia 69 anys i patia una infecció pulmonar i, des de fa mesos, leucèmia.

De perfil conservador, va presentar a instàncies de l’aleshores fiscal general de l’Estat, Eduardo Torres Dulce, però contra el criteri dels fiscals catalans, la querella contra l’expresident de la Generalitat Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i l’exconsellera Irene Rigau per l’organització de la consulta del 9 de novembre del 2014. També va liderar les actuacions per impedir la celebració del referèndum de l’1-O i va lliurar el comandament del dispositiu policial d’aquella jornada a Diego Pérez de los Cobos.

El cap del Ministeri Públic a Catalunya va accedir al càrrec després de la renúncia de Martín Rodríguez Sol, el qual va ser expedientat per haver-se pronunciat a favor d’una consulta legal sobre la independència de Catalunya.

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, considera que la mort de Romero de Tejada és una “gran pèrdua per la Justícia i la Fiscalia”, mentre que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha dit del darrer fiscal en cap de Catalunya que ha estat “un notable servidor públic”.

(Visited 66 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari