Quina marxa enrere ha fet la cadena Bonpreu?

Título de la imagen
Título de la imagen

La cadena de supermercats Bonpreu-Esclat ha hagut de modificar el seu horari comercial després de la denúncia feta pel sindicat Comissions Obreres i ara ja tanca els seus 216 establiments a les 21 hores, tal com marca la llei catalana de Comerç. El president d’aquesta empresa, Joan Font, es creia el més llest de Catalunya i havia decidit perllongar unilateralment l’obertura dels seus supermercats fins més tard d’aquesta hora límit, per tal de prendre clients a la competència (Caprabo, Carrefour, Mercadona, Lidl…) que sí que compleixen la llei al peu de la lletra. Ara, després de la queixa del sindicat, que va denunciar que això era un atemptat contra el dret a la vida personal i a la conciliació familiar dels seus treballadors, Bonpreu ha hagut de fer marxa enrere.

No acaben aquí les singularitats de Joan Font, que és un destacat empresari independentista d’Osona. El passat dia 8, amb motiu de la vaga general convocada per la minoritària Intersindical-CSC, va decidir tancar la seva cadena d’establiments a tot Catalunya. Es tracta d’un cas insòlit, ja que la pràctica totalitat del comerç va obrir aquell dia i, a més, les patronals partidàries del moviment sobiranista, la Cecot i Pimec, no van sumar-se a l’anomenada “aturada de país”. Això sí, aquest “lock-out patriòtic” decretat per Joan Font no repercutirà en la nòmina dels seus 6.100 treballadors.

Coincidint amb la fugida masiva d’empreses a causa de la gran incertesa provocada per la proclamació de l’efímera república catalana independent, Joan Font ha volgut donar un cop de mà als atribolats Carles Puigdemont i a Oriol Junqueras i ha anunciat públicament que invertirà 200 milions en els pròxims dos anys i obrirà 27 nous establiments comercials, amb la creació de 1.300 llocs de feina. Però no tot són èxits en la seva trajectòria empresarial. Joan Font veu com la companyia telefònica “patriòtica” que promou amb la marca Parlem no acaba d’arrencar i necessita noves injeccions de capital per poder sobreviure.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides