Santamaría vol el 155 per treure Catalunya “del soroll”

La vicepresidenta del govern espanyol ha estat l'encarregada de demanar al Senat que apliqui l'article
soraya
soraya

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assegurat davant la Comissió del Senat que tramita l’aplicació del 155 que “els independentistes han deixat molt clar que no han estat disposats a dialogar”.

La vicepresidenta ha recordat que els representants de la Generalitat s’han negat a participar en la conferència de presidents autonòmics, en la definició del nou model de finançament i no han volgut explicar-se al Congrés. Ha recordat que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va convidar el de la Generalitat, Carles Puigdemont, a comparèixer al Congrés per defensar les seves posicions, i ho va rebutjar.

Ha afegit que “no han faltat oportunitats” i que el que han fet els independentistes és faltar a totes i cadascuna de les cites. Fins i tot, ha afegit, “han negat el diàleg als representants legítims dels catalans, després del que va passar els dies 6 i 7 al Parlament”.

Sáenz de Santamaría ha acusat els independentistes d’engegar “a rodar la millor Catalunya de la seva història”. Per tot això, diu la vicepresidenta, “l’Estat ha de donar resposta”.

Finalment, els senadors han votat i aprovat l’article 155 –el PP té majoria absoluta al Senat. Després de la votació, el ple ha quedat suspès fins demà al matí.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides