El Govern català no contempla convocar eleccions

Així ho ha explicat avui el seu portaveu, Jordi Turull, que parla d'unitat davant de l'article 155
turull puigdemont 17 oct 17
turull puigdemont 17 oct 17

El conseller de Presidència de la Generalitat, Jordi Turull, ha assegurat que la convocatòria d’eleccions autonòmiques per part del president “no està sobre la taula”, amb el que ha descartat aquesta possibilitat entre les dues opcions que es plantegen davant l’aprovació de les mesures que es duran a terme a Catalunya en el marc de l’article 155 de la Constitució.

El conseller ha justificat que “ja ens hem explicat moltes vegades” i que encara segueix vigent el mandat dels ciutadans de Catalunya de manera que “aquesta setmana serà de decisions”.

En una entrevista a RAC1, el dirigent ha lamentat la decisió del Govern amb l’acord de PSOE i Cs en relació a l’article 155, que al seu judici demostra que “hi ha un Estat que no vol a Catalunya” i “ahir es va tornar a demostrar”.

Però no ha volgut dir res sobre els passos que donarà el president aquesta setmana després que ahir anunciés, en la seva declaració institucional, que demanarà una sessió plenària al Parlament en principi per aixecar la suspensió de la declaració d’independència que ell mateix va decretar el passat 10 d’octubre.

Turull s’ha limitat a comentar que “el que és Catalunya ho decidirà el Parlament legítimament elegit pels ciutadans” i que el Govern defensarà les institucions catalanes i la manera en què es culminarà el mandat dels ciutadans.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari