Puigdemont podria ser acusat de rebel·lió

La Fiscalia prepara una querella en aquest sentit en cas que el president declari la independència
Puigdemont votant
Puigdemont votant

La Fiscalia està preparant una querella per rebel·lió en el supòsit que es declari la independència a Catalunya en els pròxims dies, una opció que l’executiu català està estudiant en aquests moments. El delicte de rebel·lió, segons l’article 473 del Codi Penal, pot comportar una pena d’entre 15 i 25 anys de presó.

Fonts de la Fiscalia han confirmat la preparació de la querella, encara que no han precisat si aniria dirigida al president Carles Puigdemont directament, al conjunt del seu Executiu, o a la Mesa del Parlament, en el cas que es voti a la Cambra catalana. Tampoc detallen si es presentaria al Tribunal Suprem o al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Del que no hi ha dubte és que els partits independentistes tenen sobre la taula declarar la independència al Parlament en els pròximes dies. La principal incògnita és saber quan ho volen dur a terme, si abans o després que el Senat aprovi l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

En l’intercanvi epistolar entre Puigdemont i Rajoy, el primer ja va avisar que si el govern espanyol aplicava l’article 155, com així sembla disposat a fer, s’entendria com una voluntat de no dialogar i l’obligaria a alçar la suspensió de la declaració de la independència.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari