L’acord TMB-treballadors pel nou conveni posa fi a la vaga

Les assemblees validen la proposta de mediació de la Generalitat que havia acceptat l'empresa municipal
tmb assemblea

Els empleats del metro de Barcelona que han votat aquest matí han acceptat la proposta de mediació plantejada per la Generalitat de Catalunya i acceptada per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), que comporta la desconvocatòria de la vaga.

L’assemblea, celebrada a les Cotxeres de Sants, s’ha decantat per acceptar la nova proposta de conveni col·lectiuper 226 a favor, 162 vots en contra i 37 abstencions.

Pel que fa a l’assemblea de la tarda, els treballadors també han validat la nova proposta de mediació de la Generalitat. L’acceptació del conveni i la finalització de les jornades de vaga, que havien arribat a 12 aquest dilluns, ha obtingut 480 vots favorables, 302 en contra i 56 abstencions.

Per tant, es posa així punt final a tres mesos d’aturades, amb el compromís de TMB d’internalitzar tasques, acabar amb contractes parcials i mesures de conciliació.

La proposta de nou conveni redactada per la Generalitat inclou un increment salarial del 4,5% del 2016 al 2019 i la recuperació de 46 llocs de treball amb què es començaria a revertir l’externalització de treballs de manteniment de la infraestructura ferroviària, entre altres mesures.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari