JxS i la CUP pensen registrar la llei del referèndum divendres o dilluns

Van acordar introduir-la al Parlament en aquest període de sessions
Turull, al TNC
Turull, al TNC

Els grups de Junts pel Sí i la CUP preveuen registrar la llei del referèndum al Parlament entre el pròxim divendres, 28 de juliol, i el pròxim dilluns, dia 31, revela Europa Press citant fonts de totes dues bancades.

Es tracta de la llei que Junts pel Sí va presentar al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) a principis de mes. El termini pactat no agradava un sector del PDECat, que preferia fer aquest tràmit en el següent període de sessions. En tot cas, aquesta llei, segons l’acord de les forces independentistes, no arribarà al Ple fins que es reprengui l’activitat parlamentària després de les vacances d’estiu.

Per la seva part, el president Carles Puigdemont, segons ha revelat l’Ara, no només ha assegurat en un sopar amb analistes i polítics que ja disposen d’urnes, sinó que la llei s’haurà registrat abans que conclogui el període de sessions, dilluns vinent.

D’altra banda, Europa Press també assenyala que Junts pel Sí i la CUP tenen previst explicar la controvertida llei de transitorietat jurídica, bàsica en el procés de desconnexió amb Espanya, però encara no s’ha confirmat si, a diferència de l’acte de la llei del referèndum, l’exposaran en seu parlament¡ària.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari