Puigdemont pregunta a Rajoy “si està disposat a tot”

El president català diu que les "amenaces" l'animen a tirar endavant amb el procés
Título de la imagen
Título de la imagen

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha demanat al president del govern central, Mariano Rajoy, que expliqui fins on està disposat a arribar per aturar el referèndum independentista.

El president Puigdemont ha preguntat, des del Parlament de Catalunya, si “està el govern espanyol disposat a utilitzar la força contra Catalunya?”.

Puigdemont ha exigit a Mariano Rajoy que deixi de “jugar amb aquesta ambigüitat”, i que “expliqui si està disposat a tot”.

Carles Puigdemont ha respost d’aquesta manera a la pregunta del portaveu de Junts pel Sí, Jordi Turull, durant la sessió de control a l’executiu català, quan aquest li ha demanat que es posicionés sobre si “les amenaces” del govern central tindrien un efecte dissuasiu sobre la convocatòria del referèndum independentista.

El president de la Generalitat ha assegurat que rebuig del govern central i la judicialització del procés independentista no fan més que “animar” el seu objectiu de celebrar la consulta.

Puigdemont ha assegurat que els postulats del govern central “ni dissuadeixen, ni replantegen, ni rectifiquen, ni fan recular” el full de ruta independentista.

Carles Puigdemont ha insistit en la intenció del seu govern de convocar el referèndum d’independència, tot i el recent trencament del bloc que està a favor de la celebració de la consulta, amb els comuns d’Ada Colau agafant distàncies amb el Govern català.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari