Sánchez veu “factible” un finançament singular per a Catalunya: “És compatible amb millorar-lo a nivell autonòmic”

El president espanyol considera que el futur de Catalunya "dependrà de la relació estratègica entre PSC i ERC"

El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, i el primer secretari del PSC, Salvador Illa, aplaudint abans de començar el míting a l'Hospitalet de Llobregat (Marta Sierra, ACN)
El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, i el primer secretari del PSC, Salvador Illa, aplaudint abans de començar el míting a l'Hospitalet de Llobregat (Marta Sierra, ACN).

El president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, considera “factible” un finançament singular per a Catalunya. “És compatible millorar el sistema de finançament autonòmic des del pla multilateral i, al mateix temps, articular un finançament singular per a un territori tan important com Catalunya”, ha volgut deixar clar Sánchez en una entrevista a La Vanguardia.

En paral·lel, el president espanyol ha lloat la tasca dels republicans i ha apuntat que “l’estabilització de la situació política no hagués estat possible sense el protagonisme d’ERC. Això s’ha de reconèixer”. “El futur de Catalunya i en bona mesura d’Espanya dependrà que es consolidi aquesta relació estratègica entre el PSC i ERC”, ha reflexionat en veu alta el president espanyol.

“Sense el lideratge i el compromís d’ERC no hi hauria indults ni amnistia”, ha continuat Sánchez, que també ha tingut bones paraules cap al president en funcions, Pere Aragonès. “Vull reconèixer la seva col·laboració. Ha estat un bon president en circumstàncies molt difícils”, ha valorat el cap del Govern central i líder del PSOE, que manté la intenció de ‘fer-se una foto’ amb Puigdemont. “De fet, amb tots. Amb Puigdemont, Junqueras i Marta Rovira quan vingui”, ha enumerat Sánchez. Sobre el futur Govern català, el president espanyol ha insistit que la “millor opció” per a Catalunya és un executiu “transversal i progressista”.

“Sobre el PSC i ERC han de pivotar els avenços per a Catalunya”, ha recalcat el líder socialista.”Crec que amb ERC ens podem entendre en el pla social i en el que ells anomenen pla nacional. Illa s’ha compromès a reforçar l’autogovern i jo també, a més, el respecte a la llengua i la cultura catalana”, ha precisat Sánchez, que ha tallat de soca-rel la possibilitat que Illa ‘sacrifiqui’ la seva opció a presidir a la Generalitat per mantenir el suport de Junts al Congrés. “No. A Catalunya hi ha un sentir molt important de la ciutadania de frenar un govern de coalició PP-Vox i que s’ha de donar quatre anys al govern de coalició progressista”, ha manifestat el president del Govern d’Espanya. “Seria un enorme error que Junts donés suport a una moció de censura amb Abascal i amb Feijóo”, ha alertat Sánchez.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari