El govern vol pactar la pregunta del referèndum amb els comuns

Neus Munté advoca per pactar la pregunta amb el màxim d'actors polítics possibles
neus munte
neus munte

La consellera de Presidència, Neus Munté, ha demanat a la nova formació dels comuns que un cop s’esgotin els intents de negociar amb Madrid continuïn apostant pel referèndum. En declaracions a l’agència Efe, Munté ha afirmat que dona per fet que la formació d’Ada Colau i Xavier Domènech ha de participar en el procés del referèndum. “Com a mínim l’objectiu sigui aconseguir acordar una pregunta, amb absència d’acord amb l’Estat, que sigui el resultat de l’acord de diferents actors polítics, entre els quals els comuns, per descomptat”, ha afirmat Munté.

La portaveu del Govern i vicepresidenta del PDeCAT ha destacat que Ada Colau “és un actor important“, ja que com a alcaldessa de Barcelona és “part activa” del Pacte Nacional pel Referèndum i “coincideix amb el plantejament” del Govern, “d’intentar mantenir el diàleg i la negociació amb l’Estat” per aconseguir aquest referèndum.

Tot i que la pregunta encara no està acordada, Munté ha explicat que prefereix una “pregunta simple, de fàcil comprensió, de fàcil resposta i per tant de fàcil lectura“, de la qual es desprengui “sense cap dubte el suport o no a una Catalunya independent”. “Però haurem d’esperar a que passi tot aquest procés de consens”, ha afirmat la consellera de Presidència.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari