Primera causa judicial contra Desokupa

L'Observatori DESC acusa l'empresa de "violació de domicili, amenaces, coaccions i organització criminal"
Título de la imagen
Título de la imagen

El jutjat d’instrucció número 31 de Barcelona ha admès a tràmit la querella presentada per l’Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC) contra Desokupa, una empresa formada per paramilitars i membres afins a l’extrema dreta, especialitzada en el desallotjament de pisos i habitatges ocupats il·legalment. Un desnonament il·legal que va fer l’empresa a un immoble del barri de Gràcia l’abril del 2016, anomenat Can Dimoni, ha estat el factor detonant per començar la investigació. Aquesta querella és la primera que s’ha admès a tràmit contra Desokupa.

Irene Escorihuela, directora de DESC, ha comunicat que acusen l’empresa de “violació de domicili, amenaces, coaccions i organització criminal” i ha afirmat que el mateix observatori es presentarà com a acusació particular. En aquest sentit, la jutge ha demanat a l’entitat que aporti 10.000 euros durant pròxims deu dies, si vol seguir a la causa com acusació popular. L’observatori sol·licitarà als agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana que van estar presents en el desallotjament de l’immoble, que vagin a declarar com a testimonis.

Ara, la magistrada prendrà declaració al gerent de Desokupa, Daniel Esteve Martínez, i a dos treballadors més, Ernesto Navas i Zhivko Palacín, per haver intimidat i amenaçat als inquilins amb fer-los fora destrossant-los la casa. Fins ara, s”estima que haurien participat una trentena de desnonaments il·legals a Catalunya. D’altra banda, la jutge també investigarà al propietari de la immobiliària Norvet SL, Alon Younger, que va contractar a l’empresa de desallotjaments extrajudicials per fer fora a la força als anteriors residents.

Fins ara, Desokupa sempre ha defensat que les seves actuacions estan emparades per la llei. De fet, a la seva pàgina web indiquen que la seva actuació està “basada en la intermediació ràpida i amistosa amb els ocupants del pis apropiat” i que “sempre actuen assessorats legalment pel seu equip jurídic”.

(Visited 147 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari