Un corrent intern del PDECat renega del passat convergent

Els dirigents de l'antiga Convergència no neguen que hi hagi "un cert malestar" dins del partit
Marta Pascal
Marta Pascal

En els pròxims dies està previst que es presenti un corrent intern dins del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) que neix amb l’objectiu de “lluitar i exigir que es compleixi l’esperit fundacional del Partit Demòcrata de fer un projecte nou, net, regenerat, republicà, independentista, obert i transversal, que té vocació de convertir-se en el partit de referència de Catalunya”, segons publica El Món.

Aquest corrent intern, que s’anomena Som PDECat, denuncien que des del canvi de sigles de CDC “no hi ha mentalitat de marca nova, i alguns pro-convergència bloquegen la renovació. O apleguem part de la base per fer net, o no tindrem partit, o es partirà a favor d’alguna iniciativa nova que no sigui identificada amb CDC”.

En els documents d’aquesta plataforma interna es diu que hi ha “un gran malestar entre els associats i, sobretot, entre la gent nova que no era de CDC ni ho volia ser, que se senten estafats si han d’acabar formant part d’una Convergència repintada”. Som PDECat afirmen que tot i “valorant la immensa feina feta, no som Convergència ni ho volem ser. Com no som ERC, Demòcrates o qualsevol altre partit que existeixi o hagi existit abans de la nostra fundació. No som millors ni pitjors. Som un partit nou que aplega gent de molts orígens, que vol aplegar encara molta més gent i que no vol tenir cap lligam amb el passat”.

És en aquest sentit que també es refereix al cas Palau per demanar a la direcció del partit que se’n desmarqui: “Amb el judici al Palau hi haurà una campanya de desprestigi brutal i hem de deixar clar que ni som, ni tenim res a veure amb els problemes d’altres partits”.

Peticions perquè Mas plegui del PDECat
En un article a El Periódico, l’escriptor Xavier Bru de Sala ha demanat a Artur Mas que deixi la presidència del PDECat. Bru de Sala diu que “Mas, i amb ell Germà Gordó i els supervivents de l’etapa Mas de CDC, estiguin implicats o no, han d’assumir la càrrega moral del Palau i el 3% per deixar caminar el nou partit”.

L’escriptor afirma que “fins ahir, Mas sumava i Mas restava, posem que a parts iguals” i que “ara resta moltíssim més del que suma”. Bru de Sala diu que “és imprescindible que Mas assumeixi les conseqüències, per dolorós que sigui de cara a les seves aspiracions, i abandoni la presidència del partit”, ha sentenciat.

La periodista Pilar Rahola, en una entrevista a Vilaweb també demana que Artur Mas deixi la primera línia política, i afirma que “jo sóc dels qui dic a Mas que faci una passa enrere”. Rahola diu que “a hores d’ara, no dubto que a CDC hi va haver finançament irregular. Em costa de creure que no n’hi hagués. En tenim massa elements i símptomes”.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari