La CUP denuncia el “sindicalisme ultra” als cossos policials

Alerta el Departament d'Interior, el Síndic i la Fiscalia per "si passa alguna cosa" en la manifestació d'agents del dia 17
cup gabriel
cup gabriel

La manifestació que diversos sindicats dels Mossos d’Esquadra, aplegats en la Plataforma Profesional de Cuerpos de Seguridad, han convocat a Barcelona el pròxim dia 17 per protestar contra l’assetjament a agents que atribueixen a la CUP, ha rebut una resposta contundent per part de la formació anticapitalista.

La diputada cupaire Anna Gabriel ha avisat als responsables del Departament d’Interior que han d’estar “molt amatents” sobre actituds “amenaçadores” per part d’aquests sindicats i ha interpel·lat també al Síndic de Greuges i a la Fiscalia contra delictes d’odi i discriminació, així com a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. “Aquestes coses sabem com comencen però no com poden acabar. Si passa alguna cosa, responsabilitzarem la conselleria d’Interior”, ha afegit.

A més, Gabriel ha assenyalat que s’està atiant l’odi i promovent un model policial “inquisitorial” des de “la cúpula sindical d’un determinat sector” dels Mossos d’Esquadra. Indica, en aquest sentit, que s’està consolidant “un sindicat policial ultra que ataca políticament” i ha alertat les autoritats que es podria estar incomplint el codi dels cossos de seguretat pel que fa a neutralitat. Així mateix, ha posat l’accent en la necessitat que la Fiscalia estudiï la presència de l’extrema dreta en la manifestació del dia 17.

D’altra banda, la diputada ha fet notar l’actitud de les altres forces polítiques amb relació a les friccions entre cupaires i aquests sindicats policials: “Ens resulta estrany que ara estiguin tan callats”.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari