Federico Trillo, en evidència

El Consell d'Estat responsabilitza el Ministeri de Defensa de l'accident del Yak-42
pp trillo
pp trillo

El Ministeri de Defensa coneixia els possibles riscos dels transports de tropes com el que va costar la vida a 62 militars que tornaven de l’Afganistan el maig del 2003, ha admès el Consell d’Estat, segons publica El País. Es tracta del primer reconeixement oficial en aquest sentit sobre l’accident del Yak-42, que deixa en evidència el ministre de Defensa d’aleshores i actual ambaixador espanyol al Regne Unit, Federico Trillo.

Per bé que, segons la mateixa informació, no se’n derivaran conseqüències econòmiques, el dictamen representa una victòria moral per als familiars de les víctimes. El Consell d’Estat reconeix, per unanimitat, la responsabilitat patrimonial de l’Estat perquè considera que l’accident es podria haver evitat si Defensa hagués vetllat rigorosament per les condicions del desplaçament dels soldats.

Malgrat que l’Audiència Nacional va descartar l’existència d’un delicte, el dictamen destaca que aquest fet no comporta que no pugui existir responsabilitat d’una altra naturalesa, recull El País. La mateixa informació explica que l’actual titular de Defensa, María Dolores de Cospedal, ja ha rebut l’informe del Consell, que presideix l’exministre popular Juan Manuel Romay Beccaría.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari