Carles Puigdemont, entre les 12 personalitat que probablement “arruïnaran el 2017”

La revista Politico inclou el president de la Generalitat en una llista de "persones que faran que et quedis al llit tremolant", aquest any
Título de la imagen
Título de la imagen

En la seva versió europea, la revista Politico ha inclòs al president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, en una llista de “dotze persones que arruïnaran (provablement) el 2017”.

La revista diu que Puigdemont és una de les dotze personalitats “que faran que et quedis al llit tremolant i que et tapis el cap amb el cobrellit”, aquest any que acaba de començar.

Politico argumenta la inclusió del president català en aquesta llista pel fet que el Govern de la Generalitat té previst convocar un referèndum d’independència, i que tant l’Estat espanyol, com el Tribunal (Cort) Constitucional ho consideren “jurídicament inadmissible”.

La publicació alerta que les intencions del Govern català posa les administracions catalanes i espanyoles davant d’una “col·lisió espectacular”, i adverteix que això obligarà les institucions europees i als governs de la UE a prendre part a favor d’uns o altres.

Aquí, Politico afirma que “atesos els nombrosos aspirants separatistes a tot el continent, és dubtós que algun país membre de la UE prengui part pels catalans”.

A la llista de la “dotzena bruta”, com anomena la revista als qui apareixen al llistat, hi ha fonamentalment líders europeus contraris a la UE, i qualificats de populistes. Hi són presents, el líder del Partit de la Llibertat, l’holandès Geert Wilders, que aspira a la presidència del seu país. I també hi apareix el polític polonès, Jaroslaw Kaczynski.

Entre els dotze també hi és el nou assessor de seguretat nacional de la nova administració nord-americana de Trump, Michael Flynn, i el secretari de comerç dels EEUU, Wilbur Ross. Altres noms de la llista són, el polític italià, Beppe Grillo, el francès, Nicolas Sarkozy, o el cap de gabinet de la Comissió Europea, Martin Selmayr.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari