Encara queden 150.000 tones de fang contaminat al pantà de Flix

L'empresa pública ha reconegut que no va acabar la feina, i haurà de tornar a muntar la planta de tractament
Título de la imagen
Título de la imagen

Un any després que l’empresa pública estatal Acuamed hagi donat per acabada la descontaminació del pantà de Flix, ha reconegut que encara queden més de 150.000 tones de fang contaminant. Així ho han comunicat els nous responsables de l’empresa, que depèn del Ministeri d’Agricultura, i que està sent investigada per un cas de corrupció.

En aquest pantà, situat a la comarca de la Ribera d’Ebre, s’hi van avocar més d’un milió de tones de fang contaminant procedents de l’empresa química Ercros. Actualment, un 15% del material contaminant encara segueix al fons del pantài, per retirar-lo, Acuamed haurà de tornar a muntar la planta de tractament.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha assegurat que “no hi ha perill mediambiental“, perquè la contaminació es manté a dins del tancat que es va aixecar per poder fer els treballs de neteja. Tot i això, ha demanat que es reprenguin les tasques de descontaminació al més aviat possible, i ha sol·licitat una reunió urgent amb la ministra d’Agricultura i Medi Ambient, Isabel Garcia Tejerina.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari