La Generalitat fa marxa enrere en la petició de presó pel matrimoni desnonat del Clot

El govern català demanava una pena de dos anys de presó pels acusats per haver-se resistit a abandonar casa seva
Título de la imagen
Título de la imagen

La Generalitat de Catalunya ha rebaixat, finalment, la petició de dos anys de presó a una multa de 250 euros pel matrimoni que va ser desnonat del barri del Clot de Barcelona.

El govern català ha fet marxa enrere després de les protestes provocades per una petició que tothom considerava desproporcionada, fins i tot l’Ajuntament de Barcelona havia demanat reiteradament que la Generalitat es replantegés la petició de presó.

Ara el govern català es posa al mateix nivell que la Fiscalia, que des d’un bon principi havia demanat una pena de multa pel matrimoni, però no penes de presó.

El matrimoni desnonat està acusat d’haver agredit agents policialsa quan es va produir el desnonament del pis on vivíen de lloguer des de feia 26 anys, pagant una renda antiga que el propietari de l’immoble va decidir apujar.

Els fets van passar el 25 de juliol de 2011, quan una comitiva judicial es va presentar amb els Mossos d’Esquadra a l’habitatge per procedir al desnonament del matrimoni i d’un menor de 12 anys, que en aquell moment es trobava al pis.

Segons el testimoni de l’home desnonant en el judici que ha començat aquest dimecres, els agents els van colpejar i els van destrossar l’habitatge. El matrimoni acusa els Mossos d’Esquadra de brutalitat en l’execució del desnonament.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari