Trencament d’ERC i el PDECat al Congrés

Els republicans s'abstenen en la votació per la creació d'una comissió sobre el procés proposada pels nacionalistes
Francesc Homs
Francesc Homs

El PDECat no tindrà el suport d’ERC en la votació per la creació d’una comissió, proposada pels nacionalistes catalans, en la que s’hauria de debatre una sortida a la situació política catalana marcada pel debat sobre el procés sobiranista.

Els republicans s’abstindran en considerar que la negociació sobre el procés s’ha de fer de manera bilateral entre la Generalitat de Catalunya i el Govern central, i que una comissió al Congrés no servirà per a res.

La proposta defensada pel portaveu del PDECat a la cambra baixa, Francesc Homs, contempla que en la comissió del procés es busqui una solució a l’enfrontament entre el Govern central i la Generalitat en un marge de tres mesos, i que aquesta solució inclogui el referèndum sobiranista.

L’abstenció d’ERC a la proposta d’Homs no ha agradat gens al PDECat, una proposta que, segons els republicans, els nacionalistes estan obligats a fer al ser una promesa que van portar en el seu programa electoral en les darreres eleccions generals.

Tot apunta que la petició d’Homs no tirarà endavant, ja que a l’abstenció d’ERC s’haurà de sumar amb tota probabilitat els vots en contra del Partit Popular i de Ciutadans.

El PSOE ha presentat una esmena al text, en la que es fa una defensa del diàleg entre institucions per buscar solucions als conflictes territorials, però que desvirtua els objectius principals del PDECat. A hores d’ara la proposta compta amb el suport de Unidos Podemos i del PNB.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari