Quin sonat fracàs empresarial ha protagonitzat Lleonard Carcolé?

carcole
carcole

El grup andorrà Heracles -format per les empreses Treballs Públics Armengol, Treballs Públics Montané i Cevalls- ha decidit tancar les seves activitats a l’Estat espanyol, país on va aterrar l’any 2008 amb la compra concatenada de les firmes catalanes Excover i Paexba i de la gallega Bardera. La filial espanyola del grup andorrà d’obres públiques, que operava amb la denominació Heracles International Ventures SL, va establir la seva seu a Sant Cugat del Vallès.

Per mirar d’impulsar la seva facturació, els andorrans van fitxar l’any 2013 Lleonard Carcolé (a la foto) com a director general. Molt ben connectat amb el sector negocis de Convergència i amb el clan de Sant Cugat, Lleonard Carcolé procedia de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), on va tenir un paper determinant en la conflictiva privatització de l’empresa pública Aigües Ter Llobregat (ATLL) a favor del consorci liderat pel grup madrileny Acciona.

Però Lleonard Carcolé ha fracassat estrepitosament com a màxim responsable executiu d’Heracles. Les companyies Excover i Paexba han estat liquidades, deixant una munió de damnificats, i Bardera ha patit una profunda reestructuració laboral. Ara, el grup andorrà ha anunciat el tancament d’Heracles International Ventures SL, que també havia fet incursions a Algèria, Marroc i França per mirar d’aconseguir nous contractes, i es dedicarà exclusivament al reduït mercat del Coprincipat.

Segons consta en el Registre Mercantil, Lleonard Carcolé ha estat destituït formalment en les últimes setmanes de tots els seus càrrecs al grup Heracles. Caldrà veure, després d’aquesta espantada, què passa amb l’empresa Bardera, que el passat mes d’abril va ser triada, fent una UTE amb Acciona, per fer les obres d’arranjament d’un pont a Tortosa, adjudicades per l’ajuntament que presideix Ferran Bel.

(Visited 115 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari