Mutua Madrileña esdevé segon accionista de referència de CaixaBank

L'asseguradora ha ajudat a finançar l'OPA sobre el BPI aportant 280 milions
garralda mutua
garralda mutua

La importància de Mutua Madrileña com a soci de CaixaBank s’ha incrementat durant el procés de compra per part d’aquesta entitat del quart banc de Portugal, el BPI. L’asseguradora té ara el 2,13% de Caixa Bank, de manera que n’esdevé segona accionista de referència. Només Criteria, amb un 46,9%, hi té més pes.

Mutua Madrileña, en concret, ha col·laborat en el finançament de l’OPA sobre el BPI aportant una inversió d’uns 280 milions d’euros en accions de CaixaBank fins a assolir el 2,13% del seu capital.

A aquesta injecció en forma de col·locació ràpida d’accions en seguiran d’altres: CaixaBank ha anunciat que pretén vendre el 9,9% de les seves accions per uns 1.400 milions d’euros amb l’objectiu de finançar l’OPA.

Aquesta operació té via lliure des que l’assemblea de l’entitat portuguesa, celebrada aquesta setmana a Porto, ha tombat la limitació sobre el dret de vot que impedia CaixaBank assumir-ne el control. Amb el 45% de les accions del BPI, CaixaBank ara ja té la paella pel mànec i, segons ha declarat la Comissió del Mercat dels Valors de Portugal, ha de presentar obligatòriament una oferta per culminar l’OPA.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari