La UGT demana la implicació del Govern per salvar Nylstar

El sindicat vol que el consistori també entri en l'accionariat de l'empresa tèxtil per garantir un projecte industrial sòlid i evitar l'impacte de l'ERO
Título de la imagen
Título de la imagen

La UGT de Catalunya ha demanat a la Generalitat i a l’Ajuntament de Blanes que entrin en l’accionariat de l’empresa tèxtil Nylstar, l’antiga Sociedad Anónima de Fibras Artificiales (SAFA) de Blanes. El sindicat ha exigit a les institucions una implicació coordinada per reactivar i salvar la fàbrica tèxtil, cosa que permetria mantenir els més de 200 llocs de treball que té l’empresa.

Aquesta decisió s’ha pres després que diferents responsables del Departament de Treball de la Generalitat i de l’Ajuntament de Blanes, juntament amb el representant de la UGT i secretari general a Girona, Xavier Casas, s’hagin reunit per replantejar el desenvolupament de l’empresa i elaborar un futur pla industrial de la companyia que ha de permetre tirar-la endavant.

L’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que va presentar l’empresa el passat 14 de juliol, que preveu acomiadar a 155 dels 219 empleats que hi treballen, és a dir, un 82% de la plantilla, deixaria la fàbrica amb només 61 empleats. Per aquest motiu, des de la UGT s’ha qüestionat la voluntat de l’actual accionista majoritari, Alfons Cirera, que hauria d’aportar el capital necessari per desenvolupar un projecte industrial sòlid. Per tal de reactivar el projecte industrial, el sindicat ha exigit a la Generalitat que, en cas que Nylstar entri en concurs de creditors i es presentin projectes empresarials sòlids, aquesta opti per comprar la fàbrica tèxtil i entrar en el seu accionariat, a fi de tenir un control directe de l’activitat.

D’altra banda, el sindicat també ha plantejat una sèrie de mesures per millorar les condicions laborals dels treballadors, com una ajuda per als empleats que tenen el contracte suspès, per evitar casos de vulnerabilitat, programes de formació per a l’adaptació als nous llocs de treball o acords amb l’Ajuntament de Blanes que garanteixin la recol·locació dels treballadors que finalment puguin perdre la feina.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari