Ensenyament concedeix les classes en castellà a 50 famílies catalanes

La Generalitat diu que només ha tramitat 113 expedients, dels quals 50 s'han aprovat
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest matí, la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha comunicat que hi han 113 famílies catalanes que han sol·licitat al Ministeri d’Educació l’opció de rebre les classes en castellà, per tal de sortir del sistema d’immersió lingüística en català. La consellera Ruiz ha explicat que, en total, només s’han acceptat 50 peticions, un 0,007% dels 1.570.011 alumnes que començaran el curs escolar 2016-2017.

Per poder sol·licitar l’educació en castellà, les famílies han de demanar a la Generalitat aquest tipus d’escolarització. Després, la família haurà de matricular a l’alumne a un centre privat que tingui el castellà com a llengua vehicular i esperar a que l’Estat els hi concedeixi. Si la concedeix, l’Estat descompta un import de 6.000 euros, el que s’ha calculat que costa aquesta escolarització per alumne, de les transferències als Pressupostos de la Generalitat. Tot i això, Ruiz ha explicat que a la Generalitat no li consta que en els traspassos per Ensenyament s’hagi fet efectiu cap descompte per aquest concepte.

Pel que fa al desenvolupament d’aquest curs, la consellera ha afirmat que “hi haurà més docents, més alumnes, més suport a l’escola inclusiva i una millora de les substitucions“. Els substituts s’incorporaran dos dies hàbils abans de l’inici de les classes, i suposarà una despesa d’1,2 milions d’euros. Finalment, Ruiz ha explicat que hi haurà menys alumnes al primer i segon cicle infantil, mentre que a l’ESO hi haurà un increment de 6.949 alumnes.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari