Quines incongruències amaga l’enquesta del CEO?

Título de la imagen
Título de la imagen

Els mitjans de comunicació han ressaltat de la segona onada de l’enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat, feta pública divendres, un titular: si es fes ara un referèndum d’independència de Catalunya, el sí (47,7%) guanyaria davant del no (42,4%).

Però aquest estudi és molt més extens i ofereix dades que són totalment contradictòries. Per exemple, quan es pregunta als 1.500 enquestats quin status polític hauria de tenir Catalunya, només del 41,6% aposta per la independència, mentre que al 26,5% ja li va bé ser una comunitat autònoma i el 20,9% advoca per una estructura federal de l’Estat. Aquest 41,6% és un 6,1% inferior al resultat de la pregunta del sí-no a la independència que dóna el CEO. Com es menja aquesta diferència tan evident?

En l’ordre de prioritats que preocupen els catalans, la qüestió sobiranista és secundària: apareix en tercera posició, esmentada pel 27,3% dels enquestats; pel que fa al conflicte del finançament de la Generalitat, ocupa la novena posició en les preocupacions de la ciutadania (5,1%).

Els independentistes hiperventilats han celebrat la suposada victòria del sí que els dóna el CEO. Però llegint l’enquesta amb profunditat, els resultats d’aquesta radiografia de la societat catalana reflecteixen una realitat molt més matisada, diversa i plural.

(Visited 76 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari