Portugal vol més vincles amb Espanya

El baròmetre del Real Instituto Elcano assenyala que dos de cada tres portuguesos volen una unió política amb l'estat espanyol
Título de la imagen
Título de la imagen

L’últim baròmetre sobre la imatge d’Espanya, elaborat pel Real Instituto Elcano, realitzat entre el 26 i el 9 de maig, ha entrevistat a un total de 4.015 persones d’Alemanya, el Regne Unit, França, Portugal, EUA, Colòmbia, Perú, el Marroc, la Xina i l’Índia. Un dels resultats més destacable és que el 68% dels portuguesos enquestats, és a dir, dos de cada tres habitants, estan d’acord en el fet que Espanya i Portugal haurien d’avançar cap a alguna forma d’unió política ibèrica. A més, el 74% dels portuguesos consideren que Espanya hauria de ser el millor soci europeu de Portugal, davant de França (38%) o Alemanya (24%).

D’altra banda, pel que fa als aspectes negatius, la majoria dels portuguesos creuen que Espanya no s’interessa suficient pel seu país i consideren negativa la forta presència d’empreses espanyoles al seu territori, ja que les relacionen amb “la por a ser colonialitzats”, afegeix l’informe. Respecte a la independència de Catalunya, només un 12% dels portuguesos consideren que el procés català seria bo per la Unió Europea.

L’enquesta ha mostrat que els toros, el futbol i el turisme de sol i platja són els estereotips més associats amb l’Estat espanyol. En canvi, la crisi, el flamenc i la ‘siesta’, sembla que s’han desvinculat de la idea d’Espanya. Els estrangers valoren principalment l’Estat espanyol com un destí turístic i un país que destaca per l’alta qualitat dels esportistes, així com dels ciutadans o de les infraestructures. Tot i això, l’economia o la vida política són els aspectes que han rebut les valoracions més baixes.

Els països de la mostra han puntuat Espanya amb una nota mitjana del 7,2 i encapçalen la valoració Alemanya (7,9), el Regne Unit (7,8), EUA (7,7) i França (7,6); per la cua hi ha Portugal (6,7), la Xina (6,2), el Marroc (5,8), Perú (5,8), l’Índia (5,4) i Colòmbia (5,3). En general, tots els països consideren molt o bastant important mantenir bones relacions amb Espanya, sobretot Portugal, seguit de França.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari