El ministre Fernández i el director d’Antifrau conspiren contra Junqueras

En una reunió al ministeri de l'Interior, Daniel de Alfonso es va brindar per buscar draps bruts de l'actual vicepresident de la Generalitat
Jorge Fernández Díaz
Jorge Fernández Díaz

La gravació d’una conversa entre el ministre Jorge Fernandez Díaz i el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso, suposadament feta per aquest últim, els deixa ben retratats. En aquesta conversa, filtrada pel digital publico.es, analitzen possibles investigacions sobre l’entorn familiar d’Oriol Junqueras, concretament un germà i el seu pare, amb la intenció que perjudiquin al líder d’ERC.

 

En aquesta conversa, enregistrada l’any 2014, el ministre de l’Interior i el director d’Antifrau conversen sobre la possibilitat de tirar endavant tres investigacions, en les quals hauria d’intervenir la Fiscalia, sobre Roger Junqueras –sobre els contractes de CESPA amb ajuntaments governants per ERC, sobre el seu pare –en relació amb una operació immobiliària a Puigcerdà– i sobre les cunyades de l’exconseller convergent Felip Puig, que van ser col·locades a la Generalitat.

 

Respecte Junqueras, De Alfonso dóna tota mena d’explicacions al ministre sobre com trobar-li draps bruts: “Nosaltres estem investigant coses d’Esquerra, però són molt febles. Aquesta és la veritat, ministre, són de CESPA”, en referència a la filial de Ferrovial per a la qual treballa Roger Junqueras, germà de l’actual vicepresident de la Generalitat.

 

Quan Fernández Díaz li pregunta com són de “febles”, De Alfonso li contesta que “hi va haver uns pics [de facturació] en l’època del tripartit. Però ara estem fent una comparació per municipis. I en els municipis on ha governat ERC no han tingut aquests pics, els han tingut els del PSC”. Tenien tan poca cosa on agafar-se que De Alfonso va mencionar la Bisbal de Penedès, on l’equip de govern municipal d’ERC va fer una contractació a CESPA.

 

El director de l’Oficina Antifrau va intentar convèncer al responsable de seguretat del grup Planeta perquè col·laborés a investigar al pare de Junqueras: “Jo estic intentat convèncer ara al Grup Planeta [al seu responsable de seguretat, un expolicia] perquè em faci una investigació, perquè no aparegui ningú i no sigui gens sospitosa, d’una informació que em va arribar que no sé si és veritat, i per això no m’atreveixo a prendre-me-la com a tal i la vaig externalitzar perquè algú m’ho esbrini, que és un enriquiment en el municipi de Puigcerdà del pare d’Oriol Junqueras amb temes de terrenys i altres”.

 

Sobre el pare de Junqueras no tenen per on agafar-se. De Alfonso comenta al ministre: “És una informació que m’explica un amic, un empresari, prenent un cafè sota de casa. Per tant no puc llançar-me a aquesta investigació” i, per aquest motiu, pensava demanar-la que la fes el responsable de seguretat de Planeta.

 

En un moment de la conversa, De Alfonso deixa que “de Felip Puig tinc una cosa, les dues cunyades”. Es refereix a la convocatòria d’un concurs per a la provisió de llocs de treball a la Generalitat a través de les quals van ser col·locades, amb anterioritat a què fos anul·lat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La resolució del seu nomenament porta la signatura de Francesc Homs. De Alfonso va entregar al ministre una còpia de la investigació que havia fet, tot i que aquesta documentació no consta a l’Oficina Antifrau.

 

La secretaria general d’ERC, Marta Rovira, ha demanat la dimissió de Jorge Fernández Díaz i de Daniel de Alfonso per “conspirar” contra el seu partit.

 

Avui es reuneix la mesa del Parlament per decidir quines mesures adopta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides