La claca convergent s’abraona contra la CUP

Entre els cupaires també sonen veus crítiques perquè es tombaran els pressupostos
anna gabriel
anna gabriel

El consell polític de la CUP ha decidit per un estret marge -29 vots contra 26 i 3 abstencions- mantenir la seva esmena a la totalitat sobre els pressupostos del Govern de Junts pel Sí (és a dir, tombar-los), una decisió que ha provocat una cascada de reaccions per part de figures rellevants del procés sobiranista.

La diputada cupaire Anna Gabriel ha assegurat en declaracions a Catalunya Ràdio que els pressupostos del Govern que president Carles Puigdemont “contravenen la declaració del 9N”. “No és suficient el que ens han posat damunt de la taula”, troba. Segons Gabriel, “el pacte d’estabilitat està vigent en la mesura que la declaració del 9N es vulgui tirar endavant i se situï al centre de la vida política”.

Aquest dimarts, quan s’ha conegut la negativa cupaire, la portaveu del Govern, Neus Munté, ha acusat la formació anticapitalista d’incomplir “l’acord” i ha avisat que “això tindrà conseqüències”. D’entrada, ha manifestat que “la legislatura queda tocada”.

Homs i Calçada
Els números u de les llistes barcelonines que Convergència presentarà a Congrés dels Diputats i al Senat el 26-J, l’exconseller Francesc Homs i el comunicador Miquel Calçada, també han dit la seva. Homs interpreta la decisió cuparie com “una trastada, una coça al procés”, que veu “tocat”, per bé que augura que “el refarem”. Calçada, per la seva part, ha piulat que “El sr. Aznar ha guanyat una altra batalla, Felicitats”.

Altres cupaires
El malestar pel veto cupaire als pressupostos, però, va més enllà de les files convergents i del Govern de la Generalitat. Dues veus cupaires han sonat prou clares en aquest sentit. Antonio Baños, cap de llista de la CUP a les eleccions al Parlament de Catalunya i exdiputat, en una línia semblant a la d’Homs, troba que la negativa cupaire és “una de les catàstrofes i drames, però ens mantindrem vius”, afegint que per bé que defensa “aquest espai polític de l’esquerra independentista”, “si avui veig que la CUP vota el mateix que Xavier García-Albiol, se’m regirarà l’estómac”.

El regidor de la CUP a Girona, Lluc Salellas (germà del diputat Benet Salellas), ha publicat a Twitter aquest missatge: “Des de l’àmplia minoria d’ahir, amb la sensació de perdre un llençol a cada bugada, d’anar isolant-nos, de perdre humilitat. Aspror!”. Menys explícita ha sigut la diputada Mireia Boya: “diria tantes coses que no diré res”.

Per a Pilar Rahola, opinadora estrella del Grup Godó i biògrafa de l’expresident Artur Mas, que va acabar desesperada fa uns mesos per la negativa persistent dels cupaires a investir Mas, “Uns il·luminats sectaris i dogmàtics es carreguen el somni d’un poble”. “Que la història els jutgi”, conclou a Twitter.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari