Quina factura ha de pagar la Generalitat a Bernie Ecclestone?

Título de la imagen
Título de la imagen

Segons publica el DOGC, l’any 2015 la Generalitat va fer dos avals a l’empresa pública Circuits de Catalunya SL per uns imports de 24,4 milions i 25,3 milions de dòlars. Aquests avals, que sagnen encara més les depauperades arques del govern, s’han destinat a pagar la factura del magnat Bernie Ecclestone per portar el “circ” de la Fórmula 1 al circuit de Montmeló.

El xou de les curses automobilístiques és un negoci rodó que paguen els països que acullen els grans premis i els drets de televisió. Per això, cada cop hi ha més governs seriosos que no accepten les draconianes condicions econòmiques que imposa Bernie Ecclestone (Formula One Management) i han optat per renunciar a celebrar aquest esdeveniment.

No és el cas de Catalunya. A més dels 49,7 milions de dòlars dels avals, l’Ajuntament de Barcelona pagava fins ara 4 milions d’euros anuals –que Ada Colau ha reduït a la meitat- i la Diputació de Barcelona, un altre milió més a l’empresa pública Circuits de Catalunya SL. Abans de plegar, Artur Mas va deixar signat un contracte amb Bernie Ecclestone perquè el Gran Premi d’Espanya (sic) es continuï celebrant al circuit de Montmeló (rebatejat amb el nom de Barcelona-Catalunya) fins a l’any 2019.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari