Jordi Pujol i la infanta Cristina, sense medalla

El ple de l'Ajuntament de Barcelona honora Muriel Casals a títol pòstum
L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol
L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol

El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha acordat aquest divendres fer efectiva la renúncia a la medalla d’or de la ciutat per part de l’expresident Jordi Pujol, així com retirar la mateixa distinció a la infanta Cristina de Borbó. Així mateix, s’ha atorgat la medalla a títol pòstum a Muriel Casals, la diputada de Junts pel Sí i expresidenta d’Òmnium Cultural traspassada el passat 14 de febrer.

L’exalcalde de Barcelona i líder de l’oposició, Xavier Trias, ha exposat que no calia retirar la medalla a Pujol perquè l’exMolt Honorable ja havia acceptat que li fos retirada. Pel que fa a la figura de l’expresident, el líder municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha exhortat a altres investigats a renunciar a la medalla com va fer Pujol.

La revocació de la medalla a la infanta Cristina ha comptat amb el suport de tots els grups. La concessió de la distinció a Muriel Casals ha rebut els vots a favor de tots els grups, excepte C’s, que s’ha abstingut, i el PP. Alberto Fernández Díaz, líder dels populars, ha indicat que se la distingia pel seu independentisme.

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari