Cervera es rebel·la contra la Casa Reial

Declara 'persona non grata' el rei, que no va voler renunciar al títol de comte de la localitat
felip rei
felip rei

Cap moció aprovada per un ajuntament català per etiquetar el rei d’Espanya com a ‘persona non grata’ té una dimensió simbòlica equiparable a la de Cervera, donat que la princesa Elionor té el títol de comtessa de la ciutat.

El Ple de la Paeria de la capital de la Segarra ha retirat els honors a tots els membres de la Casa Reial amb la intenció de “blindar” els tractes protocol·laris “de favor o respecte” en eventuals visites d’algun dels seus integrants.

El 2014, una altra moció va demanar a la Casa Reial que retirés el títol de comte de Cervera a Felip de Borbó, aleshores príncep, però la resposta de la Casa Reial al Consistori, coneguda aquest mes de febrer, va ser que la princesa Elionor “com a hereva de la Corona d’Espanya, ostenta amb molt d’orgull, entre altres títols, el de la Comtessa de Cervera”, segons va exposar l’alcalde Ramon Royes (CDC).

La decisió del ple municipal de Cervera segueix la línia adoptada per Breda (la Selva) i, aquesta mateixa setmana, per la Bisbal d’Empordà (Baix Empordà), que ja havien declarat Felip VI com a ‘persona non grata’.

Terrassa i el bust
Un cas ben diferent és el de l’Ajuntament de Terrassa, que havia desterrat el bust de Felip VI del saló de plens i, després d’un requeriment de la Delegació del Govern, l’ha restituït. El bust, això sí, va acompanyat ara d’una placa on s’explica que fou retirat per decisió del ple i que s’ha tornat a col·locar “per imperatiu legal”.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari