Lloret també votarà sobre la C-32

Malgrat la negativa de l'Ajuntament, tretze entitats impulsen una consulta coincidint amb la de Blanes
aturem c32
aturem c32

A Blanes, l’Ajuntament ha convocat una consulta perquè els veïns diguin la seva sobre la perllongació de l’autopista C-32. La votació tindrà lloc el pròxim 17 d’abril, la data que també han marcat les entitats que impulsen una altra votació pel mateix motiu a Lloret de Mar que, en canvi, no té el suport del Consistori, menat per CDC i ERC.

Amb la Plataforma Aturem l’Autopista C-32 al capdavant, la consulta no vinculant de Lloret compta amb el suport de l’Assemblea de Joves, el Centre Excursionista, el Xino Xano, la Penya Ciclista, els veïns de Can Ballell i del Rieral, l’associació Astrum, el cineclub Adler, d’ICV-EUiA, la CUP i A Lloret Sí, es Pot.

Es tracta de conèixer si els ciutadans són partidaris o no de la perllongació, que la Plataforma Aturem l’Autopista C-32 troba que amenaça el patrimoni natural i cultural lloretenc. Pel que fa a Blanes, el conseller de Territori, Josep Rull, ha apuntat que la Generalitat vol saber què pensen els veïns abans de tirar endavant, segons assegura el portaveu de la Plataforma Jordi Palaudelmàs.

“A Blanes, la consulta popular l’organitza l’Ajuntament, mentre que a Lloret va ser el govern local qui la va prohibir”, lamenta. Les entitats volen instal·lar quatre punts de participació perquè els majors de 16 anys puguin votar a Lloret.

El Parlament, contra el peatge
D’altra banda, el Parlament de Catalunya ha instat al Govern de la Generalitat a complir la Declaració del Maresme, segons la qual s’ha de convertir la C-32 de Montgat a Palafolls en una via de comunicació comarcal lliure de peatge el 2016. Junts pel Sí s’ha abstingut pel que fa a l’alliberament del peatge enguany, proposta incorporada per CiU en el seu moment.

Pel que fa a la falta de compromís de Junts pel Sí per destinar partides pressupostàries, la Plataforma Preservem el Maresme critica l’aposta per perllongar la C-32 fins a Lloret i Blanes, quan Santi Vila era el conseller, en comptes d’haver optat per alliberar el peatge.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari