El PP s’autoexclou del pacte anticorrupció

La resta de grups signen el decàleg impulsat per Parlament Ciutadà
Pacte Anticorrupció al Parlament
Pacte Anticorrupció al Parlament

Acabar amb el finançament opac dels partits polítics, aconseguir la transparència total de les administracions o considerar les pràctiques irregulars com a delictes contra la democràcia són mesures incloses en el decàleg signat aquest dimecres per tots els grups del Parlament català, excepte el del PP.

El pacte defineix la corrupció com una “malaltia social que afecta els fonaments de la democràcia i de l’equitat”, perquè “afavoreix uns partits en finançar-los il·legalment i desvia el diner del poble a favor de les minories que practiquen la corrupció”.

Els grups signants prenen el compromís d’evitar “les causes estructurals de la corrupció amb mesures contundents”. Altres punts del decàleg són perseguir eficaçment els delictes vinculats a la corrupció i promoure l’ús dels diners personalitzats, enfortir els sistemes de control i contrapès ciutadà o crear ens d’aplicació i control de la transparència. També recomanen reduir les despeses electorals, publicar ingressos i despeses de totes les administracions i facilitar i protegir la denuncia en casos de corrupció.

El document, impulsat pel Parlament Ciutadà, també ha estat signat per la Fapac o la Taula del Tercer Sector, s’ha donat a conèixer aquest dimecres, que és el Dia Mundial contra la Corrupció.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari