Mig CAC es rebel·la per la invitació a Sala-i-Martin

Tres consellers critiquen que, sense gaire relació amb el món audiovisual, participi al Fòrum de la Comunicació
Parera, Sirera i Figueras amb la resta de consellers del CAC, al Parlament amb la seva presidenta
Parera, Sirera i Figueras amb la resta de consellers del CAC, al Parlament amb la seva presidenta

La divisió en el sí del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) és una constant que s’ha tornat a fer notar quan s’han conegut les invitacions del Fòrum de la Comunicació.

Els consellers Carme Figueras (PSC), Daniel Sirera (PP) i Eva Parera (Unió), no alineats amb l’independentisme, han remès una carta a Roger Loppacher, president del CAC, en la qual li retreuen que hagi convidat l’economista Xavier Sala-i-Martin al Fòrum, organitzat pel CAC, “sense haver-ho comunicat ni consensuat” amb els membres del Consell.

Plantegen a Loppacher que no entenen que s’hagi convidat algú sense relació directa amb el sector audiovisual, més enllà de la copresentació del programa Economia en colors, a TV3.

Tanmateix recorden que l’economista va publicar tuits emprant la imatge d’aquest programa que, pel seu contingut, crític amb posicions dels partidaris de la unitat d’Espanya, consideren que podien comprometre la imatge d’imparcialitat i neutralitat de la televisió pública.

Altres invitacions a l’esdeveniment tampoc escapen a la crítica de la meitat unionista del CAC, que assenyala que les figures convidades van tenir vincles amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual (CCMA), com ara l’exdirectora de TV3 Mònica Terribas, el director de la ‘Corpo’ Brauli Duart i el presentador Toni Soler. Consideren que la selecció de convidats, propers a posicions independentistes, compromet la neutralitat i la independència del CAC.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari