La Generalitat s’ennuega amb dos edificis estrella

Cancel·la el traspàs de la seu d'Empresa i Ocupació pels impagaments del comparador, Nadlan BCN
La Torre Muñoz
La Torre Muñoz

Dues de les principals operacions de venda de patrimoni immobiliari efectuades per la Generalitat han quedat cancel·lades, segons avança Economia Digital. Es tracta de les adquisicions, per part de la societat Nadlan BCN, de la seu del Departament d’Empresa i Ocupació, la Torre Muñoz del Passeig de Gràcia de Barcelona, i de l’edifici de l’antiga seu de la Conselleria de Treball del carrer de Sepúlveda de la capital catalana.

L’operació de venda d’aquest lot, que el Departament d’Economia no va poder col·locar en un primer intent a les acaballes del 2014, fou tancada a preu de saldo: per 63,5 milions d’euros, segons va fer públic la Generalitat. Ara, però, s’ha hagut d’anul·lar, revela Economía Digital pels reiterats impagaments del comprador.

Nadlan BCN va desemborsar gairebé 16 milions en concepte de garantia, però l’11 de juliol, dues setmanes abans de la data límit per abonar els 47,68 milions restants, va demanar un ajornament que el Govern li va concedir. Quan el passat 30 de setembre, la vigília del venciment del termini, el comprador va demanar un nou ajornament per poder pagar el desembre, la Generalitat no ho va acceptar i aquest dimarts ha tombat l’operació, segons la mateixa informació.

Què és Nadlan BCN?
Segons Economia Digital, la Generalitat estudia emprendre accions legals contra la societat compradora, a la qual es planteja vetar, així mateix, pel que fa als contractes amb l’Administració catalana.

Nadlan BCN és, en qualsevol cas, una societat sense passat… però amb història. Fou constituïda només tres mesos abans d’obtenir la doble ganga immobiliària, que la Generalitat havia previst seguir ocupant com a arrendatària pagant 1,5 milions d’euros anuals per un edifici i més d’1,3 milions per l’altre.

De l’únic postor en l’operació de venda que el Govern -ara en funcions- acaba de tombar es coneixen els seus vincles amb el grup Nadlan, corporació israeliana amb seu a Tel-Aviv, i el nom del seu administrador únic: Morris Moshe.

Com va explicar EL TRIANGLE, entre els directius de les immobiliàries catalanes va córrer un dossier sobre Moshe que el relaciona amb societats establertes a paradisos fiscals o de baixa pressió tributària, cas de l’empresa xipriota Rovesta LTD, participada per les mercantils Linkia Management LTD i Linkia Secretarial LTD, totes elles radicades a Nicòsia.

Segons va publicar El Confidencial, Nadlan BCN i Moshe van arribar a Barcelona de la mà de Joan Laporta, però l’assessorament de l’expresident del FC Barcelona no va evitar als israelians el contratemps de la derrota electoral de Xavier Trias i la victòria d’Ada Colau. L’alcaldessa ha bloquejat la concessió de llicències hoteleres i difícilment hauria facilitat el canvi d’ús necessari per acollir el habitatges de luxe projectat pels israelians.

(Visited 75 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari