Qui considera traïdors candidats del PSC amb cognoms catalans?

jaume fabrega
jaume fabrega

El gastrònom i escriptor Jaume Fàbrega. En una col·laboració al Diari de Girona, publicada el 28 de juliol, titllava de quislings (‘traïdors’) els membres de la candidatura del PSC en les eleccions al Parlament de Catalunya que no tenen cognoms acabats en ‘ez’.

Fàbrega ha repassat els 17 noms de la candidatura socialista i ha arribat a la conclusió que només dos –els quislings– “semblen del país”. L’article ja provoca des del títol: “El PSC ja ho ha aconseguit: és el primer partit ètnic de Catalunya”. En el text etiqueta el PSC de partit ‘etnicista’ i els socialistes d’insaciables nacionalistes espanyols’.

El PSC ha emès un comunicat que acaba anunciant que “emprendrà accions legals contra Jaume Fàbrega per haver negat la catalanitat del socialisme gironí per raó dels cognoms dels membres de la llista, motivat pel caràcter racista i xenòfob d’excloure algú del cos nacional per raons biològiques passades de temps i de voltes i fora de tot sentit comú”.

Fàbrega no ha fet bé la feina de repassar la llista, ja que diu que dels 17, “tots menys tres (un és àrab o amazig), són –ez”, però la realitat és que n’hi ha 9 de ‘-ez’ i 8 que no tenen cognoms acabats així. Entre ells Larbi Hlal Boutir (l’àrab o amazig que diu el gastrònom) i Ramatoulaye Sabaly Traore. El primer candidat és Rafael Bruguera Batalla i a la candidatura també hi ha Albert Bramon Vives, Dolors Padilla Richart, Anna Belén Avilés Ramos, Marisol Perea Martín i Julio Ortín Darné. És a dir, que, segons la mentalitat de Fàbrega, sense comptar Larbi i Ramatoulaye, hi ha sis ‘traïdors’ i no dos.

(Visited 158 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari