L’executiva d’Unió de Joves de Barcelona Comarques es dissol

No combrega amb "la deriva" del partit i dóna suport al sector independentista d'UDC
oriol gil
oriol gil

La fractura que pateix Unió Democràtica de Catalunya (UDC) s’ha estès a les seves joventuts, Unió de Joves. El comitè executiu d’aquesta entitat a les comarques de Barcelona -en té una de Barcelona ciutat- ha decidit dissoldre aquest òrgan de govern i dimitir.

En un comunicat, els membres de l’executiva d’aquesta intercomarcal, que han aprovat per un 70% dels vots aquesta decisió, han manifestat que impulsaran Hereus UDC 1931, la plataforma que aplega els independentistes d’Unió, i que donaran suport al president Artur Mas i al ‘procés’ amb les eleccions del 27 de setembre en l’horitzó.

“La decisió està estretament lligada amb la deriva que ha pres el partit en les darreres setmanes”, han comunicat la cúpula d’Unió de Joves a Barcelona Comarques, que troba que el posicionament oficial actual del partit no coincideix amb els seus principis fundacionals. Expliquen, així mateix, que han decidit plegar en solidaritat amb els militants d’Unió que han estat expedientats els darrers dies, entre ells la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i Toni Castellà.

Aquest mes de juny, una escissió d’Unió de Joves es va desmarcar de la línia d’Oriol Gil, el president de les joventuts, i va proclamar el seu suport a la independència. “Ens sentim hereus de la Unió Democràtica de Catalunya del 1931 i serem fidels als seus principis fundacionals”, explicaven aleshores.

(Visited 107 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari